Marina Zorić
Marina Zorić, 2013. godine.
Marina Zorić, 2013. godine.
Rodno imeMarina Zorić
Rođen/a19. siječnja 1996.
Mjesto rođenjaSlavonski Brod
Žanr/ovirock, punk
Zanimanjeučenica, glazbenica
Instrumentgitara
Djelatno razdoblje2009. - danas
AngažmanNeverminds, Krokodili

Marina Zorić brodska je glazbenica rođena 1996. godine.

Životopis[uredi]

Marina je rođena 19. siječnja 1996. godine u Slavonskom Brodu. Prve glazbene korake naučila je od svog oca, poznatog i priznatog brodskog glazbenika Dinka Zorića. Tijekom ljeta 2009. godine zajedno sa svojim bratićem Robertom Zorićem (bubnjevi), postaje članica rock sastava Neverminds u kojemu svira ritam gitaru i pjeva prateće vokale. Sastav uz njih dvoje čine još i Domagoj Matić (solo gitara) te Mihaela Ilak (bas gitara).

Prvi nastup imaju 24. listopada iste godine u caffe baru 'Pub S'Oliver', gdje izvode stvari AC/DC-a, Pink Floyda, Opće Opasnosti, Azre i ostalih. Publika ih odlično prima, a vlasnik ih nakon tri tjedna, 7. studenog, zove da nanovo sviraju u pubu. Slijede svirke po školama, kafićima, klubovima i raznim drugim mjestima u gradu. Nakon svirke u caffe baru Marlboro koja se održala 21. ožujka 2010. godine, zbog učestalog neslaganja s ostalim članovima iz sastava Domagoj Matić, a na njegovo mjesto dolazi Marko Mršić, koji je tu istu večer nastupi sa sastavom Dim. Iz benda ubrzo odlazi i Robert Zorić tako da sastav ostaje bez bubnjara. Nakon izvjesnog vremena i nekoliko probi s ritam mašinom, Mihaela se sjetila svog poznanika iz škole Ive Baričevića te ga pozvala u bend.

Ivo se vrlo brzo uklopio i već prvi nastup imali su 11. srpnja na SBTV-u u emisiji "Nedjeljom zajedno". Nakon toga slijedila je ljetna pauza, a onda nastupi u Derbyju i Rock klubu Marloboro pod geslom Glazbom protiv nasilja gdje su nastupili dva puta (18. prosinca 2010. i 8. siječnja 2011.).

Nakon raspada sastava Neverminds, Marina jedno vrijeme nastupa u duetu s Lukom Gavranom, a zatim s Markom Mršićem. Od 2013. godine sa sastavom Krokodili nastupa kao prateći vokal.

Video[uredi]

"Nestajem"

Izvor[uredi]

  • Marina Zorić