Marko Mršić
Marko Mršić, nastup 8. siječnja 2011. godine, Glazbom protiv nasilja
Marko Mršić, nastup 8. siječnja 2011. godine, Glazbom protiv nasilja
Rodno imeMarko Mršić
Rođen/a1. lipnja 1996.
Mjesto rođenjaStuttgart
PrebivališteSlavonski Brod
Žanr/ovirock, folk metal
Zanimanjeučenik, glazbenik
Instrumentgitara
Djelatno razdoblje2008. - danas
AngažmanNeverminds, Macaulish, Krokodili

Marko Mršić brodski je glazbenik rođen 1996. godine.

Glazbom se počeo baviti 2008. godine, a gitaru ga je učio svirati jedan od najboljih brodskih gitarista Hrvoje Bilić.

Kao solo gitarist sastava Dim, 21. ožujka 2010. godine, nastupio je u caffe baru Marlboro, kada su zajedno s njima još svirali sastav Komora i Neverminds. Iste večeri zbog nesuglasica iz Nevermindsa odlazi gitarist Domagoj Matić, Marko postaje novim članom benda, a sastav Dim prestaje s radom. Uz njega Nevermindse još čine Marina Zorić (ritam gitara, prateći vokal), Mihaela Ilak (bas gitara) te Robert Zorić (bubnjevi).

Prvu svirku s novim bendom imao je u mjesecu svibnju kada u OŠ "Dragutin Tadijanović" na Hebrangu nastupaju za Dan škole. Ubrzo nakon toga iz sastava radi neslaganja odlazi bubnjar Robert Zorić. Nakon učestalog traženja novog bubnjara i nekoliko odsviranih proba s ritam mašinom, Mihaela se sjetila poznanika iz škole Ive Baričevića te ga pozvala u sastav. Ivo se vrlo brzo uklopio i već prvu svirku u novoj postavi imaju 11. srpnja na SBTV-u u emisiji "Nedjeljom zajedno". Slijede nastupi po brodskim kafićima i klubovima od kojih su i dva u Rock klubu pod nazivom Glazbom protiv nasilja (18. prosinca 2010. i 8. siječnja 2011.).

U proljeće iste godine Marko odlazi iz Nevermindsa te osniva folk metal sastav Macaulish u kojemu zajedno s njim sviraju još Ivan Kajdiž (ritam gitara), Dominik Sirovina (bas gitara), Andrija Sentić (violina), Ivan Brekalo (bubnjevi). Sastav snima demo uradak pod nazivom Stand as one na kojemu se nalazi devet pjesama, od kojih su dvije obrade, ostale je napisao Marko.

Početkom 2012. godine sastav se razilazi. U srpnju iste godine postaje pjevač rock sastava Krokodili s kojim izvodi razne covere dok u isto vrijeme radi na svojim autorskim pjesmama.

Slike[uredi]


Krokodili u Alfi, 14. rujna 2012.

Video[uredi]

"Dok izmiče dan", 2012.

Izvor[uredi]

  • Marko Mršić