Luka Gavran
Luka Gavran
Luka Gavran
Rođen/a21. prosinca 1994.
Mjesto rođenjaSlavonski Brod
PrebivališteDonji Andrijevci
Žanr/ovirock, blues
Instrumentgitara, tambura, vokal
Djelatno razdoblje2006. - danas
AngažmanRed Revolver

Luka Gavran brodski je glazbenik rođen 1994. godine. Gitarist je i pjevač rock grupe Red Revolver.

Životopis[uredi]

Luka je rođen 21. prosinca 1994. godine u Slavonskom Brodu a živi u Donjim Andrijevcima. Interes za glazbu pokazuje još u ranoj mladosti. Glazbom se počeo baviti 2006. godine. Jedan je od učenika Šime Seletkovića poznatog glazbenika na ovim prostorima. Počeo je svirati tamburu ali ubrzo pokazuje interes za rock glazbu. Nakon kratkog vremena počinje sam učiti svirati gitaru i u među vremenu doznaje kako njegovi vršnjaci iz sela osnivaju bend. Ubrzo im se priključuje na poziciju pjevača i gitarista te osnivaju band Red Revolver.

Mladi glazbenici nakon nekog vremena marljivog sviranja nastupaju 2007. godine na par lokalnih svirki i predstavljaju se domaćoj publici kojoj su oni bili jedna novost u selu. Iste godine prestaju sa djelovanjem, da bi se 2010. godine ponovno okupili, a postavu čine Tomislav Štulić (gitara), Toni Štulić (bas gitara), Ivan Špoljar (bubnjevi), Karlo Špoljar (prateći vokal) i Luka (gitara i vokal). Imaju vrlo uspješne svirke na ovim prostorima, a sviraju obrade domaćeg i stranog rocka i bluesa.

Krajem 2011. godine sastav Red Revolver se raspada. Ubrzo nakon toga Luka i Toni Štulić zajedno s Danijelom Zatezalom (vokal) i Josipom Dragunićem (bubnjevi) osnivaju sastav Grešnik.

Slike[uredi]

  • Luka

Video[uredi]

Instrumentalna tema "Wings of the Raven"