Neverminds
Sastav Neverminds
Sastav Neverminds
Osnivanje2008.
MjestoSlavonski Brod
Žanr/ovirock, hard rock, psihodelični rock, punk, heavy metal
Repertoarstrani i domaći repertoar (Pink Floyd, AC/DC, Black Sabbath, Urban, Azra, Psihomodo Pop, EKV...)
Originalna postava
Domagoj Matić, Mihaela Ilak, Mladen (traži e prezime)
Članovi
Vlatko Bognar
Mihaela Ilak
Marina Zorić
Ivo Baričević
Bivši članovi
Mladen, Domagoj Marić, Robert Zorić, Marko Mršić

Neverminds brodski je rock sastav osnovan u proljeće 2008. godine.

Povijest sastava

Sastav su u proljeće 2008. godine osnovali Domagoj Matić (solo gitarist, vokal) i Mihaela Ilak (bas gitara). Kasnije im se pridružio bubnjar Mladen (traži se prezime) koji nije dugo ostao u bendu. U samo početku nisu sve shvaćali ozbiljno, svirali su samo radi zabave i nisu planirali nikakve nastupe. Nakon što je Mladen napustio sastav ostali su samo Mihaela i Domagoj. Do ljeta 2009. godine njih dvoje sviraju vrlo rijetko, a tada im se pridružuju Robert Zorić (bubnjevi) i Marina Zorić (ritam gitara), inače bratić i sestrična.

Nakon toga sve postaje puno ozbiljnije i dva mjeseca poslije okupljanja nove postave 24. listopada imaju svoj prvi nastup u caffe baru 'Pub S'Oliver'. Nastupaju kao bend čiji su članovi vrlo mladi, a publika je iznenađena i oduševljena što zapravo klinci sviraju pjesme poput Floyda, AC/DC-a, Opće Opasnosti i ostalih. Zbog odlične izvedbe i prihvaćenosti publike, vlasnik ih nakon tri tjedna, 7. studenog, zove da nanovo sviraju u pubu. Slijedi Moto winter party u Sibinju, gdje su 26. prosinca nastupili zajedno s bendovima The Shippers i Plagijat. Za Valentinovo 14. veljače 2010. godine sviraju u OŠ "Dragutin Tadijanović" na Hebrangu. Tom prilikom su pjesmu Daleke obale "Morska vila" izveli zajedno s školskim zborom. Prvi nastup u ceffe baru Derby imali su 22. veljače, a 21. ožujka prvi put sviraju u Marlboru. Koncert je organiziran poput emisije "Rat bendova" (koja se prikazuje na OBN televiziji) te su uz Neverminds nastupila još dva mlada benda Dim i Komora.

Zbog učestalog neslaganja Domagoj Matić nakon koncerta odlazi iz sastava, a novim članom Nevermindsa postaje Marko Mršić iz sastava Dim, koji se tom prilikom razilazi. Marko se odlično uklopio u bend i od tada sve ide puno brže i ozbiljnije. Sljedeća svirka bila je za dan osnovne škole na Hebrangu, a ubrzo nakon toga zbog neslaganja napušta ih bubnjar Robert Zorić. Dok su tražili novog bubnjara imali su par probi s ritam mašinom ali to ih naravno nije zadovoljilo. Nisu mogli naći bubnjara a onda se Mihaela sjetila Ive Baričevića, iz svoje škole, i pozvala ga u bend. Ivo se vrlo brzo uklopio u sastav. Prvu svirku u novoj postavi imali su 11. srpnja na SBTV-u u emisiji "Nedjeljom zajedno". To je bilo jedno novo iskustvo za njih. Kada su završili sa svirkom ekipa s televizije priznala je da se iz razloga što su vrlo mladi na početku bojala kako će to sve zvučati, a i emisija ide uživo. Na kraju su bili jako oduševljeni te im ponudili, kada budu imali vlastitu pjesmu, da dođu kod njih u studio i snime video spot. Slijedi ljetna pauza, a onda 6. studenog 2010. sviraju u Derbyu kada nastupaju sami. Ovaj nastup donosi im iskustvo cjelovečernje svirke.

U pozadini njihovog odličnog rada stoji Marinin otac Dinko Zorić, koji svoje veliko glazbeno iskustvo prenosi na njih. Ujedno im dogovara razne nastupe i podršku roditelja.

U proljeće 2011. godine Marko Mršić izlazi iz Nevermindsa i osniva folk metal sastav Macaulish. Na njegovo mjesto dolazi Vlatko Bognar.

Glazbom protiv nasilja

Krajem 2010. godine Vlatko Balošić pokreće projekt pod nazivom Glazbom protiv nasilja, koji se svake subote održava u caffe-dvorani (ili klub rock glazbenika) Marlboro na Bjelišu. Nevermindsi su nastupili nekoliko puta, a prvi koncert održali su 18. prosinca 2010. kada su nastupili zajedno sa već starim i iskusnim brodskim sastavom Xchange te 8. siječnja 2011. godine s Wishboneom.

Članovi sastava

Originalna postava
Sadašnji članovi
Bivši članovi

Marko Mršić

Slike

  • Sastav Neverminds
Glazbom protiv nasilja, 18. prosinca 2010.

Glazbom protiv nasilja, 8. siječnja 2011.

Izvor