Zvonimir Blažanović
Zvonimir Blažanović, nastup 8. siječnja 2011. godine, Glazbom protiv nasilja
Zvonimir Blažanović, nastup 8. siječnja 2011. godine, Glazbom protiv nasilja
Rodno imeZvonimir Blažanović
Poznat/a i kaoZvone
Rođen/a7. listopada 1982.
Mjesto rođenjaĐakovo
PrebivališteSlavonija I, Slavonski Brod
Žanr/ovirock, hard rock, heavy metal, hard metal, nu metal, novi val britanskog heavy metala, grundge, punk rock
Zanimanjeinženjer građevine, glazbenik
Instrumentbubnjevi
Djelatno razdoblje1998. - danas
AngažmanCrew Te Yebo, Wishbone
Značajni instrumenti
bubanj Mapex Saturn, činele Sabian AA Metal-X, hardware Pearl

Zvonimir Blažanović brodski je glazbenik rođen 1982. godine u Đakovu.

Bubnjar je hard rock i heavy metal sastava Wishbone u kojemu još osim njega sviraju Ana Pažin (vokal), Filip Krišto (bas gitara) i Zvonko Sabljić (solo gitara).

Životopis[uredi]

Zvonimir Blažanović rođen je 7. listopada 1982. godine u Đakovu. Godine 2001. završava srednju tehničku školu, smijer Građevinski tehničar a poslije srednje upisuje Građevinski fakultet u Osijeku. Samouki je glazbenik a istom se počeo baviti između 16. i 17. godine kada se umjesto maturalnog putovanja odlučio na kupnju svog prvog bubnjarskog kompleta. Prvi bubanj u njegovom vlasništvu bio je Tama Imperialstar s kojim je bio sasvim zadovoljan. Nakon toga dolazi u posjed Pearl Export bubnja, što je u odnosu na Tamu bio puno kvalitetniji komplet. Nakon završetka faksa, zaposlenja, dugotrajne štednje i istraživanja oko instrumenta kupuje si Mapex Saturn bubnjarski komplet koji ga je oduševio svojim zvukom.Činele koje koristi su Sabian AA Metal-X (gotovo stvorene za stil glazbe koji svira), a hardware je Pearl-ov.

Do početka studiranja povremeno svira te lagano upoznaje svijet bubnjeva. Nakon što je krenuo na fakultet svira samo u pauzama. To je razdoblje trajalo oko 6 godina, a u tom vremenu svirao je u bendu pod nazivom Crew Te Yebo gdje su spojili hard rock i hip hop.

Slike[uredi]

Izvor[uredi]

  • Zvonimir Blažanović - Zvone