Milan Arsenović
Mile Arsenović
Mile Arsenović
Rodno imeMilan Arsenović
Poznat/a i kaoMile
Rođen/a2. kolovoza 1958.
Mjesto rođenjaSlavonski Brod
Umro/Umrla3. studenog 2005.
Žanr/ovirock, pop rock
Instrumentvokal, gitara, bubnjevi
Djelatno razdobljesredinom 1970-ih - 2005.
AngažmanVrišteći pauci, Plave zvijezde, Crna udovica, Peta dimenzija, Kings

Milan Arsenović - Mile brodski je glazbenik i tekstopisac rođen 1958. godine.

Životopis

Mile je rođen 2. kolovoza 1958. godine u Slavonskom Brodu. Glazbenu karijeru započinje sredinom 1970-ih nastupajući u sastavu Vrišteći pauci u kojemu s njim sviraju još Josip Čermak (bas gitara), Davor Novak (bubnjar) i Zlatko Petrović (gitara, vokal ). U međuvremenu ista ekipa ali s Markom Cvitkovićem (gitara), osniva sastav pod nazivom Plave zvijezde. Kasnije na mjesto bubnjara u sastav umjesto Novaka dolazi Mato Bazo.

Po raspadu Plavih zvijezda, ozbiljniji nastup ostvaruje sa sastavom Crna udovica. Band je 1981. godine osnovao bubnjar Božo Mrvelj, a ostalu postavu činili su još Mato Mrvelj na bas gitari, Zlatko Petrović na gitari te Mile vokal. Kratko u sastavu umjesto Bože i Mate sviraju Željko Zovko - Čoko (bas) i Zlatko Ludwig - Arso (bubnjevi). Ubrzo se sastav vraća u prvotnu postavu te počinje raditi na autorskim pjesmama. Nekoliko pjesama snimljeno je u studiju kod Želimira Babogredca u Bošnjacima. Crna udovica djeluje negdje do 1983. godine kada se razilaze.

Zajedno s Markom Cvitkovićem na gitari, Zoranom Šimićem na bubnjevima te još dvojicom članova, Mile 1983. godine osniva autorski band Peta dimenzija. Iste godine sastav nastupa na gitarijadi u Domu Đuro Salaj (danas Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić). Sastav djeluje još neko vrijeme nakon čega se razilaze, a Mile postaje član sastava Kings u kojemu ostaje sve do kraja svoje glazbene karijere. Istovremeno nastupa s još nekoliko sastava, a jedan od njih je Oaza u kojemu svira zajedno s Markom Cvitkovićem (gitara), Čokom (bas gitara) i Stjepanom Kolačem - Štefom (bubnjevi).

Mile je umro 3. studenog 2005. godine u 47. godini života u svom domu na Koloniji.

Slike

Izvor