Luka Sedmak
Rođen/a21. svibnja 1984.
Mjesto rođenjaSlavonski Brod
Žanr/ovihard rock
Instrumentbubnjevi
Djelatno razdoblje1999. - danas
AngažmanFaith, Komercijala, Haze, Euthanasia, Dead Garden Cult, Anaal Avocado, Narednik Lobanja i Vod Smrti, Fragment, Prwa Chetr, Sons of Bitches, Turobne zloće

Luka Sedmak je brodski glazbenik rođen 21. svibnja 1984. godine u Slavonskom Brodu.

Životopis[uredi]

Srednjoškolski dani[uredi]

Luka prvi puta sjeda za bubnjeve 1999. godine, kada godinu dana „pod palicom“ Bogdana Tubića uči svirati bubnjeve. Nakon godine podučavanja, kreće svirati sa autorskim hard rock bendom Faith koji je stvarao glazbu pod utjecajem sastava Guns 'n' Roses. Dok je postojao, Faith je bio jedan od rijetkih brodskih aktivnih autorskih rock bendova. Za vrijeme svojih srednjoškolskih dana, između ostalih, svirao je i u cover rock bendu Komercijala te u thrash/black/death metal bendu Haze, s kojim 2002. godine snima EP Za crna srca. Sastav Haze bio je u to vrijeme jedan od malobrojnih metal bendova iz Slavonskog Broda.

Fakultet[uredi]

Odlaskom u Zagreb na studij medicine, njegova se glazbena aktivnost nastavlja kroz thrash metal bend Euthanasia, death/prog metal bend Dead Garden Cult, grind core projekt Anaal Avocado te thrash metal bend Narednik Lobanja i Vod Smrti sa kojima nastupa većinom po zagrebačkim klubovima, te po ostatku Hrvatske. Sa AA-om snima 2007. godine EP, sa DGC-om snima 2009. godine EP Obsidian, a sa NLiVS snima 2011. godine EP Trupa trupala. Luka je također bio session bubnjar u nekoliko zagrebačkih bendova („Descender“ (thrash metal) i „Hrvatski dragulji“ (kroacijana)), a sa prog/heavy metal/rock bendom „Fragment“ snima 2009. godine studijski album At the End. Luka je svirao i u cover bendovima Prwa Chetr (Metallica cover) i Sons of Bitches (Motörhead cover).

Povratak u Slavonski Brod[uredi]

Godine 2012. Luka se vraća u Slavonski Brod gdje se zapošljava u HZZHM kao doktor medicine. Odlaskom iz Zagreba zbog udaljenosti prestaje s radom sa NLiVS, te počinje tražiti bend s kojim bi nastavio svirati. Prvi odrađeni koncert je bio na Mega Bikers susretima na Poloju 2012. godine gdje nastupa sa mladim brodskim bendom Black Hole, a sa Zvonkom Sabljićem krajem 2012. godine osniva bend Turobne zloće. Također od ožujka 2013. nastupa povremeno sa bendom The Shippers.

Luka trenutno aktivno svira u bendu Turobne zloće.