Frantic
Frantic, 5. veljače 2011. godine, "Glazbom protiv nasilja"
Frantic, 5. veljače 2011. godine, "Glazbom protiv nasilja"
Osnivanje30. srpnja 2009.
MjestoNovska
Žanr/ovirock, funk rock, alternativni rock, pop rock
Djelatno razdoblje2009. - danas
Repertoarautorski rad, Guano Apes, No Doubt, Alanis Morissette, Flare, Urban&4, Dubioza kolektiv, Negative, Strip, Jinx, Hladno Pivo, Skunk Anansie, Queens of the Stone Age, The Cardigans, Lady Gaga, Pink
Web-stranicaSlužbeni site
Članovi
Maja Jeftić
Marko Jeftić
Boris Gerić
Antonio Tomac

Frantic rock je sastav iz Novske osnovan 2009. godine.

Povijest sastava[uredi]

Frantic je osnovan 30. srpnja 2009. godine (što je datum prve probe benda). Za prvu probu je dogovor pao vikend prije, tijekom jednog od izlazaka, gdje su se našli i dogovorili okupljanje u svrhu "proizvodnje" nečeg drugačijeg, nečeg čime je do tada Novska glazbena scena oskudijevala. Kombinaciju rock žanrova ujedinili su s elementima čvrstih metal riffova, potpomognutih bogatom ritam sekcijom, funky šemama na bas gitari te melodičnim i milozvučnim ženskim vokalom, a opet snažnim, da bi poruka koju nose bila nepromašiva. Sastav od početka djeluje u istoj postavi, vrlo uvježbano s odličnim scenskim nastupom.

Nekakav dalji plan nemamo, jer smo svjesni da su potrebe ovog tržišta izuzetno niske, te mu se neprestano moramo prilagođavati, što onemogućuje ikakav plan u daljoj budućnosti. Jedino smo sigurni da ćemo nastaviti ovim žarom i poletom i dalje, jer to je ono što nas čini sretnima, a upravo je naše zadovoljstvo od esencijalne važnosti ako želimo da i publika doživi našu energiju i shvati poruku koju nosimo. To i je cilj, zar ne?

—Marko Jeftić, 2011.

Sastav radi na svojim autorski djelima. Zajedno s brodskim heavy metal sastavom Wishbone, nastupili su 5. veljače 2011. godine u Rock klubu pod nazivom "Glazbom protiv nasilja".

Članovi sastava[uredi]

  • Maja Jeftić - vokal
  • Marko Jeftić - gitara
  • Boris Gerić - bas gitara
  • Antonio Tomac - bubnjevi

Slike sastava[uredi]

Video[uredi]

"Ostajem jaka" (Flare)

"Dio tebe" (Nola)

Internet poveznice[uredi]