Dalibor Lutz
Dalibor Lutz
Dalibor Lutz
Rođen/a9. prosinca 1968.
Mjesto rođenjaSlavonski Brod
Žanr/ovipunk, garage rock
Zanimanjeglazbenik
Instrumentbas, vokal
Djelatno razdoblje1988.- 1991.
AngažmanV-3

Dalibor Lutz brodski je glazbenik rođen 9. prosinca 1968. godine.

Nakon kraće glazbene karijere, čiji je čimbenik bio Domovinski rat, Dalibor završava tečaj za Wellness instruktora i masera te odlazi u Nizozemsku, grad Almelo, gdje i danas živi i radi.

Životopis

Dalibor je rođen 1968. godine u Slavonskom Brodu gdje završava osnovnu i srednju školu (TOC). Nakon povratka iz JNA, 1988. godine, prima od poznanika informaciju o sastavu V-3 koji traži bubnjara kako bi se prethodni bubnjar (Dražen Šulc) mogao posvetiti vokalu. Budući da mu se svidjela koncepcija, započinje svoju glazbenu karijeru kao bubnjar sastava V-3 uz, naravno, već postojeće članove; Gorana Jurišića - Juru - gitaristu sastava i Dražena Šulca - vokala. Nažalost, lijepo zamišljeni plan nije funkcionirao te je ubrzo došlo do određenih izmjena. Jura preuzima vokal te nastavlja s gitarom, Šulc se vraća bubnjevima, dok Dalibor kupuje polovnu bas gitaru i konačno stvaraju stabilnu konstrukciju te nastavljaju sa djelovanjem. Ubrzo nakon modelizacije sastava, snimaju i svoj prvi demo snimak te sviraju na drugom brodskom rock maratonu.

Svirkama su često nazočili Čimer i Hrvoje Bilić. Čimeru se sve više počinje dopadati način na koji sastav djeluje i dolazi do novih izmjena na način; Čimer preuzima bas dok Dalibor preuzima vokal od Jure. Snimaju svoj drugi demo snimak, nazoče i trećem rock maratonu dok u Osijeku sviraju kao predgrupa Boyama. Ubrzo nakon toga, započinje Domovinski rat i Dalibor okončava glazbenu karijeru.

Video

Povezano