Turobne zloće
Turobne zloće (2013.).jpg
Osnivanje2012.
MjestoSlavonski Brod
Žanr/ovihard rock, heavy metal
Djelatno razdoblje2013. -
RepertoarMotörheada, Metallica, Iron Maiden, Rainbow, AC/DC, Black Sabbath
Web-stranicaSlužbeni fejs profil sastava
Članovi
Miran Čeliković
Luka Sedmak
Zvonko Sabljić
Ivan Kajdiž
Robert Mušicki

Turobne zloće brodski su hard rock sastav osnovan 2012. godine.

Povijest sastava[uredi]

Priča o Turobnim zloćama započinje u prosincu 2012. godine kada se na jednom izlasku sreću Luka Sedmak i Zvonko Sabljić te započinju razgovor o osnivanju benda. Nakon „vizije“ kako bi bend trebao zvučati, odnosno u kojim se glazbenim okvirima kretati, kamen temeljac je postavljen. Odmah se kreće u potragu za ostalim članovima, a potraga za basistom završava 2 tjedna kasnije kada je Robert Mušicki „ubačen u stroj“. Nakon prve probe u veljači 2013. i odlične početne „vibre“, nastavak potrage završava sa Miranom Čelikovićem (koji je tada svirao u bendu The Shippers) i s kojim se na probi odmah razvija kemija. Točka na „i“ u vidu drugog gitarista je dovršena u liku i djelu Ivana Kajdiža.

Sam glazbeni stil unutar kojeg se bend kreće je hard rock i heavy metal, a najbolje bi ga se opisalo kombinacijom Motörheada, Metallica-ine „Load“ i „Reload“ faze, prva dva albuma Iron Maidena, te uz utjecaj hard rock bendova iz 70-ih (Rainbow, AC/DC, Black Sabbath).

Filozofija Turobnih zloća je svirati energično, predavati energiju publici, primati je od njih nazad, te se vrtiti ponovno u zatvorenom krugu. Cilj je svirati obrade bendova koje nisu njihovi najuspješniji hitovi, ali energijom i kvalitetom ne izostaju za njima, a sa vremenom početi i rad na autorskim pjesmama.

Turobne zloće su prvi nastup imali u brodskom Centru mladih 21. lipnja 2013. godine, a nakon toga su imali još nekoliko nastupa uglavnom u Slavonskom Brodu i okolici. Dečki nastupaju uglavnom po motorijadama, klubovima, kafićima i mjestima gdje se sluša žešća glazba.

Članovi sastava[uredi]