The shippers
Shippers.png
Osnivanje2007.
MjestoSlavonski Brod
Žanr/ovirock, hard rock
Djelatno razdoblje2007.- danas
RepertoarOpća Opasnost, Divlje Jagode, Atomsko Sklonište
Web-stranicaThe shippers
Članovi
Miran Čeliković, Krešimir Birtić - Birta, Vedran Musa, Robert Mušicki, Luka Sedmak
Bivši članovi
Ivan Tolić
Siniša Nikolaš - Sinky
Ivan Brezić
Bruno Zavorka
Alternativna slika
Well play for fuell.jpg

The Shippers je brodski rock sastav osnovan 2007. godine.

Povijest sastava

Iako priča o sastavu kreće 2006. godine, Shipperse su 2007. osnovali Krešimir Birtić - Birta, Bruno Zavorka i Ivan Brezić - Breza, a ubrzo im se pridružio i Siniša Nikolaš - Sinky te nešto kasnije i Ivan Tolić. Ideju za naziv sastava dao je Sinky, koje bi u doslovnom prijevodu s engleskog jezika (SHIP - brod) značilo "Brođani".

Repertoar baziraju na domaćem hard rocku i rocku te uglavnom izvode pjesme sastava Opće Opasnosti, Divljih Jagoda, Atomskog Skloništa, te nešto i stranog hard rocka. Na autorskim pjesmama za sada ne rade mada u skoroj budućnosti imaju i to u planu.

Prvi nastup imaju krajem ljeta 2009. godine kada sviraju na Moto susretima CC Čaplje iz Slavonskog Broda. Od tada, svake godine tradicionalno nastupaju na Moto susretima CC Čaplje. U svibnju 2010. The Shippers kreće s nizom svirki, u većini slučajeva to su motosusreti na području Slavonije i obilježene su pod nazivom "We'll play for fuel - spring/summer mini tour".

Sastav je 12. veljače 2011. godine zajedno s Nevermindsima nastupio u mini projektu Rock kluba pod nazivom "Glazbom protiv nasilja".

Krajem godine Sinky zbog obiteljskih razloga i odlaska iz Broda napušta sastav. Zadnji koncert sa Shippersima održao je 21. listopada 2011. godine u caffe baru Rupa. Zbog njegovog velikog i osebujnog doprinosa, prijateljskog nastupa i dobrog duha to se u bendu, koji je ujedno bio u potrazi za novim pjevačem, odrazilo kao veliki gubitak. Ubrzo u sastav dolazi Miran Čeliković s kojim prvi nastup imaju 17. prosinca povodom održavanja '4th Winter Moto Rock Partya' u organizaciji Moto kluba Sibinj.

Krajem 2012. na 10. Rock memorijalu - "Zdravko Fostač - Ata", Breza zbog privatnih obveza svira svoju zadnju svirku s bandom, a sredinom 2013. godine zbog bolesti sastav, na žalost, napušta i bubnjar Bruno Zavorka. U sastav na mjesto druge gitare dolazi Vedran Musa te jedno vrijeme sviraju u postavi MIran Čeliković (vokal), Krešimir Birtić (solo gitara), Vedran Musa (druga gitara), Robert Mušicki (bas gitara) i Luka Sedmak (bubnjevi).

Polovicom srpnja Miran Čeliković, Robert Mušicki i Luka Sedmak osnivaju novi sastav pod nazivom Turobne zloće te povremeno nastupaju sa Shippersima.

Značajniji nastupi

Značajniji nastupi sastav su u Požegi kod MK Independenta, Pleternica MK Bulls, MC Island Pirates, MK Brod, MK Vilenjaci Kutina, MK Omiški gusari, MK United Žepće BiH i mnogi drugi te band do 2013. godine skuplja zavidni broj nastupa kako na moto susretima tako i na gažama koje i nisu vezane za moto scenu. Kao predgrupa nastupaju Općoj Opasnosti u Slavonskom Brodu, Let 3 u Omišu, Zoranu Mišiću u Suzi Baranja, Osvajači, TBF, Jura Stublić, Teška Industrija i dr. Naravno sve je to doprinos velikom iskustvu članova i samog banda.

The Shippers su se profilirali u jedan od poznatijih cover bandova na moto sceni Slavonije i sa velikim iskustvom dalje nastavljaju rad. Kao članovi legalnih Hrvatskih glazbenih organizacija, svi članovi banda ozbiljno shvaćaju važnost zakonskih odredbi vezane za regulative koje određuju javne nastupe, organizatori skupova, vlasnici lokala, imaju potpunu podršku i dokumentaciju od strane banda da nastupe legalno i po zakonu.

Članovi sastava do travnja 2010.

Članovi sastava od svibnja 2010. do listopada 2011.

 • Krešimir Birtić - solo gitara
 • Ivan Brezić - bas gitara
 • Bruno Zavorka - bubnjevi
 • Siniša Nikolaš - vokal

Članovi sastava od listopada 2011.

 • Krešimir Birtić - solo gitara
 • Ivan Brezić - bas gitara
 • Bruno Zavorka - bubnjevi

Članovi sastava od prosinca 2011.

 • Miran Čeliković - vokal
 • Krešimir Birtić - solo gitara
 • Ivan Brezić - bas gitara
 • Bruno Zavorka - bubnjevi

Članovi sastava od travnja 2013.

Članovi sastava od studenog 2013.

Bivši članovi

 • Ivan Brezić - bas gitara
 • Bruno Zavorka - bubnjevi
 • Ivan Tolić
 • Siniša Nikolaš - vokal
Vremenska crta sastava

Slike

 • The Shippersi

Video

Internet poveznice

Izvor