Sadržaj
Smjernice

Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć

Stranice za razgovor[uredi]

Stranice za razgovor mogu biti vrlo korisne kao način komunikacije na ovom projektu.

Stranice za razgovor - članci[uredi]

Postoji nekoliko mogućnosti kad se članci komentiraju:

  • Kad počinjete pisati neki članak od početka, slobodno možete svoje napomene staviti na pripadajuću stranicu za razgovor.
  • Ako članak već postoji, ali s očitim manjkavostima, slobodno unesite promjene u članak, i nije nužno komentirati ih na stranici za razgovor (lektura, ispravak faktografije itd. rijetko se ili nikad ne komentira)
  • Ako članak postoji, no ili je subjektivan ili na neki drugi način odstupa od teme ili su u njemu netočni podaci, obično se prvo napiše komentar na stranici za razgovor, te poslije toga slijedi rad na članku.

Suradničke stranice za razgovor[uredi]

Poruku nekom od suradnika na ovom projektu možete poslati putem njegove stranice za razgovor, na taj će način dotični suradnik čim dođe prvi put na stranice SBRocka vidjeti vašu poruku (ako imate novu poruku, na koju god stranicu SBRocka došli, ispisat će vam se na vrhu ekrana "Imate novu poruku" u traci naračaste boje koja izgleda ovako:

Oblikovanje komentara[uredi]

Vaš komentar pišite na dnu stranice (ako već postoje drugi komentari). Ako odgovarate na nečiji komentar, onda svoj odgovor pišite ispod tuđeg komentara. Odmicanje od lijevog ruba postiže se dvotočkom (:) na početku reda.

Također, za razliku od doprinosa člancima koji se NE potpisuju , potpisujte svoje riječi korištenjem 4 tilde (~), što će wiki softver (MediaWiki) pretvoriti u vaše suradničko ime i vrijeme snimanja komentara.

Umetanje razmaka i odmaka[uredi]

Komentari se odmiču korištenjem dvotočke (kako je gore navedeno), jedna dvotočka - jedan odmak, dvije dvotočke - dva odmaka itd.

Primjer kako treba upisati komentar:

Lijevi rub
:Jedan odmak
::Dva odmaka

To će izgledati ovako nakon snimanja:

Lijevi rub

Jedan odmak
Dva odmaka

dalje >>>