Pop express
Osnivanje1976.
MjestoSlavonski Brod
Žanr/ovirock
Djelatno razdoblje1976. - početak 1980-ih
Repertoarautorski rad
Originalna postava
Boris Tomac, Zoran Tomac, Tomislav Biondić, Zdravko Alar
Ostali članovi
Cvjetko "Cvele" Arbanas, Dragan Maduna

Pop express brodski je autorski rock sastav osnovan 1976. godine.

Povijest sastava[uredi]

Sastav izvodi autorske pjesme od kojih su neke "Emanuela" (B.Tomac), "Kockar" (B.Tomac), "Volim slušati rock and roll" (B.Tomac), "Ova noć mi nosi sve" (Maduna-Biondić), "Tika-taka" (Arbanas), "Stepski vuk" (Hesse-Arbanas), "Zovi me na vrata" (Maduna-Arbanas) i mnoge druge.

Godine 1977. i '78. nastupaju na gitarijadi u Vrpolju gdje nisu osvojili neko mjesto ali su uvijek ostavili odličan dojam. Zajedno sa sastavom Gorak med nastupaju ispred dvorane "Đuro Salaj" (danas Koncertna dvorana "IBM") na manifestaciji pod nazivom "Kad nema kiše". Također su nastupili na humanitarnom koncertu održanom na Plavom polju (Plavac), povodom potresa koji je zahvatio Crnu Goru 1979. godine te na mnogim maturalnim i seoskim zabavama.

Repertoar se sastojao od njihovih autorskih pjesama ali i od poznatih domaćih i stranih izvođača, a neki od njih su Atomsko sklonište ("Pomorac sam majko", "Pakleni vozači", "Bez kaputa", "Tko će tad na zgarištu reći" i druge), YU-grupa ("U tami disko kluba", "Šta će meni vatra", "3 do 6" i druge), Smak ("Ulazak u harem", "Crna dama", "Rock cirkus" i druge), te strani Wishbone Ash, ZZ Top, Rolling Stones, Creedenci, Uriah Heep, Smokie i mnogih drugih.

Članovi sastava[uredi]

Originalna postava
Ostali čalnovi (od 1979.)

Izvor[uredi]