Prva Pop Rock fantazija, 1989. godine.
Druga Pop Rock fantazija, 1990. godine.

Pop-rock fantazija glazbeni je festival kojeg je 1989. i 1990. godine organizirala Muzička omladina Slavonskog Broda. Festival se održavao u sportskoj dvorani stadiona "Klasije". Bio je natjecateljskog karaktera na kojemu su sastavi iz Broda i okolice izvodili svoja autorska djela.

Prva Pop-rock fantazija održana je 3. ožujka 1989. godine. Voditelj je bio Borislav Bora Đorđević (pjevač Riblje Čorbe), i pobijedio je sastav Casablanca Band. Drugi festival održan je 28. travnja 1990. godine. Vodio ga je Branko Đurić (frontmen sastava Bombaj Štampa), dok je pobjedu odnio heavy metal sastav Sauron.

Prva Pop rock fantazija (1989.)

Brodski lis od 10. ožujka 1989. godine.

Prva Pop rock fantazija održala se u petak 3. ožujka 1989. godine na stadionu "Klasije". Na koncertu je nastupilo 12 brodskih bendova u natjecateljskom dijelu, a gosti večeri bio je osječki sastav Valter koji je promovirao svoj debi album pod nazivom U ime naroda. Program je vodio beogradski pjevač i frontmen sastava Riblja čorba, Borisav Đorđević. Tročlani žiri činili su Borislav Stipić, Armin Pohara i Bora Đorđević. Sponzori koncerta bili su Boutique Papillon, Brodski list, Konoba Sebastijan i Brodski Video Centar (BVC).

Natjecateljski dio

U natjecateljskom dijelu od brodskih sastava nastupili su: Flash, Ritam Comodoa, Fao 3, ženski sastav Afrodita Band, Magično putovanje, Magnum, Curino cvijeće, XIII. Apostol, Punjena ptica, Samba i Ti, Casablanca Band i Sauron. Odlukom žirija prvu nagradu (novčanu) odnio je sastav Casablanca, a Bora Đorđević se odrekao svog honorara te ga dodijelio sastavu Sauron koji je po njegovom mišljenju bio najbolji bend te večeri.

Video s koncerta

Casablanca

Curino cvijeće

Druga Pop rock fantazija (1990.)

Druga Pop rock fantazija održana je 28. travnja 1990. godine. Festival je vodio Branko Đurić, a natjecalo se 9 brodskih rock bendova od kojih je svaki izveo svoja tri vlastita djela. U drugom dijelu koncerta dok se čekala objava žirija nastupili su sarajevski sastav Bombaj štampa (uz pomoć XIII. Apostola) i gosti iz Austrije (Pyriel de Surris) s kojima je nastupio brođanin Miljenko Bogdanović - Miki na solo gitari. Suorganizatori koncerta bili su caffe bar "Gordona" i modni atelje "Dajana", dok su neki od sponzora bili videoteka "Texas", frizerski salon "Luna", "Master-elektronik", caffe bar "Ž", parfumerija "Coco", "Trgovina auto dijelova" i drugi.

Natjecateljski dio

Koncert je otvorio sastav Rommel s pjesmama "Kad' se mrak spusti nad grad", "Tu na krilu mom" i "Sjene na zidu". To im je bio prvi javni nastup. Nakon njih na scenu dolazi sastav Plagijat koji izvodi pjesme "Pokreni se", "Nemoj misliti" i "Sanja". Slijedi Kosta i coctel band s pjesmama "Na mojim usnama", "Vrati se" i "Ledena Kraljice". Zatim ženski rock sastav Afrodita band koji izvodi pjesme "Sanjam uzalud", "Da si ovdje ti" i "Ove noći". Nastup je zbog bolesti pjevačice bio nešto slabiji. Poslije njih na scenu izlazi brodski punk sastav V-3 (..."Hipik"). Slijedi Galerija, sastav koji je već imao objavljeni materijal. Izvode pjesmu "Što si lagala", jednu novu, tada još neobjavljenu pod nazivom "Crna marica" i njihov najveći hit "Lutka iz izloga". Kao sedmi sastav te večeri nastupila je rock grupa Samba i Ti. Izvode svoje najpopularnije pjesme "Stari moj", "Sjedim u baru" i "Muzika". Nakon Sambe na scenu je izašao Sauron. Prva stvar na njihovom repertoaru bila je "Nećemo noćas spavati", zatim "Popila si cijelo pivo da se spustiš na moj nivo" i "Pokraj mene prolaze legije". Kao posljednji bend u natjecateljskom dijelu nastupio je sastav XIII. Apostol. Apostoli izvode tri pjesme s njihovog albuma Miris prašine, "Puste su ulice", "Pamtim to veče" i "Reci mi".

Video s koncerta

Rommel "Kad se mrak spusti nad grad"

Plagijat "Muzika"

Kosta i Coctail band "Ledena kraljice"

V-3 "Hipik"

XIII. Apostol "Reci mi"