OSVRT

Autor: Frka

Datum: 2. prosinca 2012.

Atin 10. rock memorijal

Pozivnica za 10. rock memorijal - Ata.jpg

Jubilarni 10. Atin rock memorijal održao se 30. studenog 2012. godine u caffe/klubu Alfa. Nastupila su tri poznata brodska rock benda i jedan pod nazivom 10 godina poslije, okupljen samo za tu priliku.

Nakon što je sve prisutne u prepunoj Alfi ispred organizatora pozdravio Kruno Zadravec, koncert su oko 21:30h otvorili najstariji učesnici memorijala, sastav Brodsky Blues Band, a zbog repertoara kojeg su svirali dobivaju privremeni nadimak Brodsky Rock Band. Poslije seta pjesama u čvrstoj rock maniri, na zadovoljstvo starije publike koje je bilo priličan broj, kao i prošle godine izvode pjesmu Rajka Svilara "Jesen" i sve prisutne vraćaju više od četiri desetljeća unazad kada je tu stvar izvodio sastav The Eggs. Na kraju sviraju jedan blues kako bi opravdali ime, a pridružuje im se i Denis Čugura na usnoj hramonici.

Poslije njih na scenu izlaze najpoznatiji brodski kauboji sastav El Dorado. Odličnim nastupom već od samog početka dobro su zagrijali sve prisutne, a tomu je svakako pridonio i Tozin stayling u doslovnom kaubojskom izdanju. Nastup završavaju s pjesmom "Gracija" koju Toza pjeva zajedno sa starim brodskim glazbenikom Zdravkom Jordanom - Picom.

Iza imena 10 godina poslije stoje iskusni brodski glazbenici koji su se tom prilikom okupili kako bi na taj način obilježili sjećanje na Atu i njegovo dugogodišnje djelovanje u glazbi. Oni su; Denis Čugura, Jovica Đaković, Stjepan Holbik, Davor Sečić i Boris Tomakić. Repertoarom koji se sastojao od domaćih i stranih covera, nastavili su svirku u dobrom ritmu svojih prethodnika.

Kao zadnji bend memorijala slijedio je sastav The Shippers. Već dobro zagrijanu publiku svojom žestokom izvedbom digli su potpuno na noge. Deep Purple, Black Sabbath, Opća opasnost, nekoliko rock balada, repertoar je s kojim su Miran i Shippersi Alfu držali punu do samoga kraja.

Atin rock memorijal završio je ujutro u 2:20h bez ijednog incidenta, a to je odlična uvertira za još jedan nadolazeći veliki rock memorijal "Ivan Vuković - Fux", koji će se na istom mjestu održati za nešto više od mjesec dana, točnije 5. siječnja 2013. godine. Tom prilikom brodskoj publici će se prvi puta nakon 25 godina predstaviti sastav Casablanca Band te El Dorado i Digitalna Kokoš.