Miran Čeliković
Susret generacija 2013.
Rodno imeMiran Čeliković
Rođen/a16. svibnja 1991.
Mjesto rođenjaSlavonski Brod
Žanr/ovirock, hard rock, heavy metal
Zanimanjeglazbenik
Instrumentvokal, bas gitara
Djelatno razdoblje2007. - danas
AngažmanRed Line, Stringers (unpluged sastav), Bitchslap, Red Rocks (Osijek), Bad Taste, The Shippers, Turobne zloće

Miran Čeliković brodski je glazbenik rođen 1991. godine.

Životopis[uredi]

Miran Čeliković rođen je 16. svibnja 1991. godine u Slavonskom Brodu. Samouki je glazbenik koji se njome počeo baviti 2007. godine, prvo kao bas gitarist, da bi kasnije prešao na vokal.

U mjesecu kolovozu 2010. godine, kao pjevač, postaje članom heavy metal skupine Komora, koja početkom 2011. mijenja naziv u Bitchslap. U bendu zajedno s njim sviraju još i Tomislav Čičak (solo gitara), Josip Čičak (ritam gitara), Marko Trepšić (bas gitara) i Zvonimir Ostojić (bubnjevi).

Početkom kolovoza 2011. godine s Josipom Tucićem, Hrvojem Škaricom i Tinom Džaferovićem osniva hard rock/heavy metal sastav Bad Taste s kojim prvi nastup ima polovicom istog mjeseca na Moto susretima MK Nightmares. U bendu ostaje do veljače 2012. godine. Krajem mjeseca studenog 2011. godine na poziv Krešimira Birtića, kao zamjena njihovom prethodnom vokalu, dolazi u sastava The Shippers. Sa Shipersima svira po moto susretima u Slavonskom Brodu, Žepču, Omišu, itd. U bendu ostaje do kraja kolovoza 2013. godine. Početkom 2013. godine nakon razgovora sa Zvonkom Sabljićem gitaristom benda Turobne zloće dolazi na audiciju i postaje članom sastava. Prvu svirku sastav je imao 21. lipnja 2013. godine u Centru mladih.

Video[uredi]

Bitchslap - "Smoke On The Water"

Shippers Band - Susret generacija 2013.

Izvor[uredi]

  • Miran Čeliković