Memorijal 'Krešo Blažević'
Ostat cu mlad (geslo).jpg
Mjesto Zagreb, Slavonski Brod, Pub S' Oliver, klub alfa, Mjesni dom 'Josip Juraj Strossmayer'
Godine održavanja od 2007.
Organizator(i) Udruga Kameleon i Mreža, Krešini prijatelji glazbenici
Datum održavanja 19. ožujka
Žanr rock

Krešimir Blažević preminuo je 19. ožujka 2007. godine u Zagrebu. Od 2008. godine u njegovom rodnom gradu svake se godine oko tog datuma održava sjećanje na Krešin lik i djelo. Godine 2008. u Domu "Josip Juraj Strossmayer" njemu u čast postavljena je mala spomen ploča, a 2009. godine u brodskoj Tvrđavi organizirano je čitanje njegove poezije. Pod geslom "Ostat ću mlad", 2010. godine, u pubu S'Oliver nastupilo je više brodskih rock sastava koji su redom izvodili Krešine uspješnice. U organizaciji Gradske knjižnice Slavonski Brod, Udruge Kameleon i Mreža, te najbližih prijatelja Kreše Blaževića 18. i 19. ožujka 2011. godine održan je 4. memorijal u znak sjećanja na Krešu Blaževića. U istoj organizaciji Memorijal je sljedeće godine održan 17. ožujka, a program je započeo u Gradskoj knjižnici, u 14 sati, debatom studenata Učiteljskog studija na temu Bez dobrog književnog teksta nema ni kvalitetne glazbe, te izložbom plakata The Animatori. Program se nastavlja gitarističkom radionicom za mlade koju je u Domu "Josip Juraj Strossmayer" s početkom u 16 sati vodio Predrag Bobić - Bleka. Na istom mjestu u 20 sati počeo je veliki rock koncert na kojemu su nastupili brojni brodski bendovi te gosti iz Zagreba.

3. memorijal "Krešo Blažević"

Krešin 3. memorijal održan je 19. ožujka 2010. godine u pubu S'Oliver. "Ostat ću mlad" naziv je koncerta kojim su brodski rock bendovi 2010. godine obilježili godišnjicu smrti legendarnog brodskog glazbenika Krešimira Blaževića.

4. memorijal "Krešo Blažević"

U organizaciji Gradske knjižnice Slavonski Brod, Udruge Kameleon i Mreža, te najbližih Krešinih prijatelja 4. memorijal 'Krešo Blažević održan je 18. i 19. ožujka .

5. memorijal "Krešo Blažević"

Petogodišnjica Krešine smrti obilježena je 17. ožujka 2012. godine u Mjesnom domu "Josip Juraj Strossmayer".

6. memorijal "Krešo Blažević"

Krešin 6. memorijal donio je nekoliko novina. Jedna od njih je da mu je pripala čast da otvori dugo očekivani Centar mladih u Slavonskom Brodu. Memorijal je u glazbenom dijelu podijeljen na dvije večeri, akustičnu i električnu. Prva je održana 22. ožujka u Gradskoj biblioteci, a druga 23. ožujka u već spomenutom Centru mladih.

Plakati


Internet poveznice