Memorijal "Ivan Vuković - Fux"
Plakat memorijala "Ivan Vuković - Fux" (verzija 4).jpg
Mjesto Slavonski Brod, klub Alfa
Godine održavanja 2013.
Organizator(i) Casablanca Band
Datum održavanja 5. siječnja
Žanr rock
Službena stranica Rock memorijal

Prvi Memorijal "Ivan Vuković - Fux" održan je 1994. godine u diskoteci Dijamant u Münchenu. Drugi, koji bi trebao postati i tradicionalni, održat će se 5. siječnja 2013. godine u klubu Alfa.

1. rock memorijal, München, Disco klub Dijamant, 1994. godine

U spomen na njegov lik i djelo, 1994. godine, brojni glazbenici održali su memorijalni koncert u diskoteci Dijamant u Münchenu.

"Muzika" - München, 1994. godine

2. rock memorijal, Slavonski Brod, Alfa klub, 5. siječnja 2013. godine

Drugi memorijal održan je 5. siječnja 2013. godine u njegovom rodnom gradu u klubu Alfa. Tom prilikom prvi puta nakon 25 godina od zadnje svirke u Slavonskom Brodu okupio se sastav Casablanca Band u postavi Zoran Bobić - Bleka (vokal, truba, udaraljke), Dražen Žalac (gitara), Zoran Gligorić - Zoo (ritam gitara), Pavo Kempf (klavijature), Predrag Bobić (bas gitara) i Zoran Šimić - Šiško (bubnjevi). Zajedno s njima nastupaju još i bendovi Digitalna Kokoš te El Dorado.

Plakati memorijala

Najava memorijala

Slike

  • 2. rock memorijal "Ivan Vuković - Fux", održan u Alfa klubu, 5. siječnja 2013. godine.

O Fuxu

Fux.

Ivan Vuković - Fux rođen je 7. veljače 1965. godine u Slavonskom Brodu. Bio je zasigurno jedan od najboljih brodskih basista i glazbenika. Svirao je s brojnim brodskim sastavima a neki od njih su Zelena dolina i Vremeplov. Zajedno s Zoranom Bobićem - Blekom 1987. godine osniva autorski sastav Casablanca Band, a sljedeće 1988. također autorski r'n'b sastav Samba i Ti.

Krajem osamdesetih odlazi u München gdje nastavlja svoju glazbenu karijeru te otvara put brojnim brodskim glazbenicima koji godinama nakon toga sviraju po Njemačkoj a neki djeluju još i dan danas.

Po povratku u Brod 29. ožujka 1994. godine tragično je preminuo.