Mega Biker's susret
Mega Biker's susreti No.1.jpg
Mjesto Slavonski Brod
Godine održavanja 2004. - traje
Osnivač(i) Moto klub Brod
Datum održavanja polovicom svibnja
Žanr rock

Mega Bikers susreti u Slavonskom Brodu, u organizaciji Moto kluba Brod, održavaju se tradicionalno od 2004. godine.

Prvi Moto susreti održani su od 14. do 16. svibnja 2004. godine. Tradicija se nastavila sve do danas. Motorijada postaje jedna od najboljih u regiji ako ne i u Europi. Poloj se pokazao kao idealno mjesto za organizaciju jednog takvog događaja, a Moto klub Brod to je iskoristi na najbolji način.

Slavonski Brod polovicom svibnja postaje bajkerska metropola. Pripreme, kako bi se postavila bina, šatori, kamp, prilazi, razne kućice i drugo, kreću nekoliko dana ranije. U tome u velikom broju sudjeluju sami članovi kluba i njihovi prijatelji. Prvi sudionici Moto susreta stižu već u petak ujutro kako bi zauzeli mjesto i postavili svoj kamp. Večernji sati rezervirani su za rock koncert na kojemu kao i u subotom uz neafirmirane sastave nastupi i nekoliko jačih iz Hrvatske i regije.

Subota je pravi bajkerski dan. Već oko 12h svi kreću prema sjevernoj veznoj cesti gdje u 13h počinje utrka ubrzanja. Pobjednik prve utrke nagrađen je s 1000€, a nagrada je svake godine povećana za 1€. Nakon utrke ubrzanja u 17h vozi se tradicionalni defile brodskim ulicama. Povratkom na Poloj održe se još neka natjecanja poput povlačenja konopca i utrke sporosti. U 20h počinje rock koncert na kojemu članovi Moto kluba Brod proglase pobjednike utrka i raznih natjecanja te se zahvale sponzorima i prijateljima kluba.

O Moto klubu

Moto klub Brod osnovan je 1993. godine te postaju članovi Hrvatskog moto saveza. Klub broji nekoliko stotina članova koji se bave organiziranim posjetama skupovima motorista, individualnim putovanjima, a od 2004. godine organizacijom Moto susreta u Slavonskom Brodu na kupalištu Poloj.

Moto susreti

Prvi Mega Bikers susreti održani su od 14. do 16. svibnja 2004. godine na gradskom kupalištu Poloj.