Mars Moon Fest
Logo festivala Mars moon fest.jpg
Mjesto Slavonski Brod
Godine održavanja 2012.
Osnivač(i) SURPRICE d.o.o.
Datum održavanja 1., 2. i 3. lipnja 2012.
Žanr rock
Službena stranica Mars Moon Fest
Plakat festivala
Majica festivala
Informacije o festivalu
Popis izvođača

Mars Moon Fest je veliki open air spektakl koji će se od 1. do 3. lipnja 2012. godine održati u Slavonskom Brodu. Organizator festivala je tvrtka SURPRICE d.o.o. (društvo s ograničenom odgovornošću) iz Karlovca.

Trodnevni Mars Moon Festival na kojem će svirati bandovi Let3, Električni orgazam, Partibrejkers, Urban&4, Pips, Chips & Videoclips, Svadbas, Vatra, Emir & Frozen Camels, Zoran Mišić i band, Quasarr, Malehookers, No Rules, Adastra, Radio Luksemburg, Noxin, Bad Seasons, Pištolj na gumene metke, Manntra, Dandelion Children te 12 demo bandova... smješten je u Slavonskom Brodu na plaži Poloj, jednoj od najljepših riječnih pješčanih plaža u zemlji. U tri dana Mars Moon Fest donosi žanrovsku raznolikost i impresivan glazbeni program.

Marketing radi tvrtka 'PROMO 21', a biti će popraćen u cijeloj zemlji putem 12 TV postaja i 18 radio postaja. Produkciju radi tvrtka 'EURO-TON' koja je jedna od vodećih u zemlji, a samim tim garantira se vrhunski zvučni i svjetlosni spektakl.

Na festival će biti pozvani i neafirmirani demo sastavi iz čitave Slavonije i Baranje kojima će biti pružena prilika da nastupe na jednom velikom eventu.

Dio zarade festivala darovat će se u humanitarne svrhe, a već se stupilo u kontakt sa socijalnom službom u Slavonskom Brodu. Na festivalu će se također promovirati borba protiv nasilja među mladima i upozorit će se na štetnost droga kroz radionice i plakate.

Više o festivalu

Plaža Poloj na savskoj obali udaljena je svega 3 km nizvodno od centra grada. Do Poloja, osim ceste za automobile, vodi uređena biciklistička i pješačka staza. Za one koji vole kvalitetnu svirku i dobar provod, ovo je neizbježno događanje, jer uz ovakav line-up zagarantirana je odlična zabava i koncert koji će nadmašiti očekivanja te o kojem će se dugo pričati. Uz obilje dobre glazbe Mars moon Fest nudi pregršt dodatnih zabavnih sadržaja, kampiranje, radionice i predavanja, kupanje... Mars moon Fest ima humanitarni karakter, doniranjem 25.000 kuna pomoći će onima kojima je pomoć najpotrebnija. Festival će u ta tri dana imati dnevni i noćni program.U dnevnom programu će se održavati radionice u kojima će moći učestvovati svi zainteresirani, a izdvajamo neke: glazbena (gitaristička i bubnjarska), radionica na kojoj će se mlade upozoriti na štetnost droga i sve većeg nasilja među mladima... tu su i razna sportska natjecanja (odbojka na pijesku...). Noćni dio festivala je glazbeni i događa se na dvije bine sa vrhunskom rasvjetom i razglasom. Nastupit će oko 30 bandova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.Svim posjetiteljima koji dolaze iz drugih gradova, osiguran je festivalski kamp i pristup svim programima tijekom cijelog festivala.

Nastup 12 demo bendova na Mars moon Festu

Osim headlinera mogućnost za nastup imat će i 12 demo bendova koji će biti izabrani putem natječaja na Rezonator.HR. Temeljem glasova publike, a u glasove se broje direktni glasovi na stranici + dijeljenje na socijalnim mrežama tek nakon što se pjesma odsluša 60 sekundi, biti će izabrano 2 benda, dok će ostalih 10 izabrati organizator. Natječaj je otvoren za izvođače svih stilova glazbe iz regije, a prednost imaju oni koji sviraju autorsku glazbu. Prijave i glasovanje započelo je 16. travnja, a glasovanje završava 5. svibnja u ponoć. Za bendove koji će se prijaviti na natječaj organizator festivala je osigurao i vrijedne nagrade. Bend koji će po završetku glasovanja biti prvi na top listi, osim direktnog nastupa na festivalu, osvojit će besplatno snimanje jedne svoje pjesme u zagrebačkom Audio Max studiju. Izabranih 12 bendova, u drugom krugu glasovanja na Rezonatoru moći će osvojiti i nagradu iznenađenja. Svih dvanaest izabranih izvođača natjecat će se i za glavnu nagradu koju dodjeljuje Rainbow Music Group. Najboljem bendu po izboru festivalskog žirija biti će dodijeljena vrijedna nagrada koju je Rainbow osigurao u suradnji s poznatim svjetskim proizvođačem glazbene opreme SHURE. Svaki član pobjedničkog benda dobit će po jedan Shure mikrofon! Svi izabrani demo bendovi biti će zasebno predstavljeni na glazbenom portalu MIXER.HR.

Ulaznice možete kupiti putem internet stranice Ulaznice.hr (Vaše mjesto u prvom redu.) Dnevna karta je 70 kn, festivalska bez kampa 150 kn, festivalska s kampom 190 kn. Svi korisnici MasterCard kartica te oni čije se Maestro kartice mogu koristiti za sigurnu online kupnju do kraja travnja 2012. ostvaruju 10% popusta prilikom online kupnje ulaznica.

Glavni sponzor festivala je Osječka pivovara d.d.


Konačni popis izvođača

Prvi dan (1. lipnja 2012.)
Naziv sastava Mjesto Žanr
Let 3 Rijeka alternativni rock
Vatra Virovitica rock
Bad Seasons Tuzla grunge/rock
Partibrejkers Beograd garage punk, hard rock
Svadbas Zagreb pop rock
Zoran Mišić i Band Valpovo rock
Noxin indie/pop/rock
Malehookers Zagreb rock
Demo bendovi prvi dan
  • Na PRESS konferenci održanoj 17. svibnja 2012. godine, javno je izvučen raspored nastupa demo bendova.
Naziv sastava Mjesto Žanr
Reinkaos Slavonski Brod death metal
Čvrsti momci Slavonski Brod rock
Karma Guru Tuzla progresivni rock
Marina Zorić Slavonski Brod pop rock
Digitalna Kokoš feat. Krokodili Slavonski Brod rock
Plagijat Slavonski Brod rock
Drugi dan (2.lipnja 2012.)
Naziv sastava Mjesto Žanr
Električni orgazam Beograd rock
Pips, chips & Videoclips Zagreb pop rock
Radio Luxemburg Zagreb pop
Quasarr Rijeka alternativni pop rock
No Rules Tuzla rock
Adastra Zagreb rock
Pištolj na gumene metke Sisak rock
Demo bendovi drugi dan
  • Na PRESS konferenci održanoj 17. svibnja 2012. godine, javno je izvučen raspored nastupa demo bendova.
Naziv sastava Mjesto Žanr
Slučajni Odabir Slavonski Brod rock
Ludilo Mašina Slavonski Brod pop punk
Chaos Addict Slavonski Brod thrash metal
Tudum SB Slavonski Brod rap/metal/HC
Big Strip Gorila Zagreb rock
Walk Away Slavonski Brod rock
Treći dan (3. lipnja 2012.)
Naziv sastava Mjesto Žanr
Emir & Frozen Camels Sarajevo rock
Manntra Umag rock
Dandelion Children Ljubljana indie/rock
Urban & 4 Rijeka alternativni rock
  • + Pobjednici dnevnih demo bend natjecanja


Program i satnica na Mars Moon Festu

Veliki open air Mars moon Festival je u četvrtak 17. svibnja na presici u Slavonskom Brodu predstavio i ostale sadržaje koje nudi posjetiteljima osim tri dana čistokrvnog rocka. Podsjećamo da Mars moon Festival otvara svoja vrata u petak 1. lipnja u 12 sati a zatvara se nešto iza ponoći u nedjelju 3 lipnja.

Izložbeni prostor nudi pregled instrumenata prvenstveno gitara i bubnjeva ali i jam seasion stage koji je otvoren za svirku posjetitelja, nekoliko udruga koje se bave putovanjima imaju svoje prezentacije – kako putovati za malo love. Tribine o nenasilju i zloupotrebi droga u suradnji sa policijskom upravom, Udruga za promicanje inkluzije daje onaj topli i humani dio Mars Moon-a, naime cijelo vrijeme festivala prodaju leteće lampione (kineski lampion želja) koji će se puštati točno u ponoć svake večeri a sav prihod ide udruzi za njen rad.

Tijekom dana natjecanja su u air gitar, odbojci na pijesku a u 16 sati počinje demo program koji traje do 19,30h. U 20h sati otvara se main stage za headlinere koji nastupaju svaku noć do 4 ujutro.

Svaku večer bira se i pobjednik na demo stageu tako da dva demo pobjednika nastupaju zadnju večer i bore se za vrijedne nagrade, a u nedjelju 3. lipnja festival nudi barmen show chill out rakijarnice i barmenske Udruge šiba pored kompletne gastro ponude sa roštilja i inih drugih poslastica sa Marsa…

U tri dana Mars Moon Fest donosi žanrovsku raznolikost i impresivan glazbeni program.

Petak, 1. lipnja 2012. godine na glavnom stageu sviraju sastavi; LET 3, PARTIBREJKERS, VATRA, SVADBAS, BAD SEASONS, ZORAN MIŠIĆ & BAND, NOXIN, MALEHOOKERS i 6 Demo Bendova: Reinkaos Cro, Čvrsti momci, Karma guru, Chaos Addict, Digitalna Kokoš feat. Krokodili i Plagijat.

Subota 2. lipnja 2012. godine sviraju sastavi; ELEKTRIČNI ORGAZAM, PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS, RADIO LUXEMBURG, QUASARR, NO RULES, ADASTRA, PIŠTOLJ NA GUMENE METKE i 6 Demo Bendova: Slučajni Odabir, Ludilo mašina, Marina Zorić, Tudum SB, Big Strip Gorila i Walk Away.

Festival ima Nultu toleranciju prema svakom nasilju i zona je bez droge!!!

Nedjelja 3. lipnja 2012. godine sviraju; EMIR & FROZEN CAMELS, MANNTRA, DANDELION CHILDREN, URBAN & 4 i finalisti demo bend natjecanja.

Najboljem bendu po izboru festivalskog žirija biti će dodijeljena vrijedna nagrada koju je Rainbow osigurao u suradnji s poznatim svjetskim proizvođačem glazbene opreme 'SHURE. Svaki član pobjedničkog benda dobit će po jedan Shure mikrofon! Svi izabrani demo bendovi biti će zasebno predstavljeni na glazbenom portalu MIXER.HR.

Sponzori i medijski pokrovitelji

  • Glavni sponzor festivala je Osječka pivovara d.d.
  • Sponzori festival su: Pepsi, Modriča oil refinery, Maraska, AudioMax, Rainbow music group, Sonitus, TMS
  • Medijski pokrovitelji: MIXER HR, SOUNDSET RADIO BROD, SLAVONSKOBRODSKA TELEVIZIJA, SBROCK.NET, RADIO NOVA GRADIŠKA, PROMOIZLOG.NET, REZONATOR, RADIO NOVA GRADIŠKA, LOB
  • Plaža Poloj na savskoj obali udaljena je svega 3 km nizvodno od centra grada. Do Poloja, osim ceste za automobile, vodi uređena biciklistička i pješačka staza.

Slike

  • Albumi sa slikama izvođača na MMF-u.
Pripreme na Poloju, 29. svibnja 2012.

Nastavak priprema na Poloju, 30. svibnja 2012.

Povezane stranice