Kriva Istina
Logo sastava.
Logo sastava.
Osnivanje2002.
MjestoSlavonski Brod
Žanr/ovihardcore punk
Djelatno razdoblje2002. - danas
Repertoarautorske pjesme
Web-stranicaStranice sastava]
Originalna postava
Bojan Tomić
Nenad Katanić
Ivan Blažević
Alternativna slika
Kriva istina (2012.).jpg

Kriva Istina, 2012. godine

Kriva Istina brodski je hardcore punk rock sastav osnovan 2002. godina.

Digitalni album pod nazivom Van okvira objavljuju 1. siječnja 2010. godine.

Sastav je 3. studenog 2012. godine svirao u Osijeku u klubu Mini Teatar na promociji albuma Bruto slavo sastava Debeli precjednik.

Članovi sastava

O sastavu

Kriva istina je hardcore punk trio iz Slavonskog Broda koji često prati Debeljake na njihovim svirkama kao support act i mislim da sam ih samo u Osijeku do sada gledao barem tri puta. Bojan (vokal i gitara), Nenad (bas) i Ivan (bubnjevi, vokal) svojim polusatnim nastupom pokazali su kako se praši brzi i žestoki troakordni punk s politički i socijalno intoniranim tekstovima u stilu i duhu legendi žanra Propagandhi. Zvuče čvršće i agresivnije nego zadnji put kad sam ih gledao, jedino što se Bojanov vokal dosta često gubio u miksu i teško se razaznavalo o čemu čovjek pjeva. Izveli su gotovo cijeli album „Van okvira“ (bile su tu i „Jedan svijet jedna borba“, „Od danas do sutra“, „Dok nas smrt ne rastavi“…). Pjesmu „Ulice“ posvetili su prosvjedima održanima prije nekoliko dana u Brodu, a „Sportsku naciju“ su posvetili Igoru Štimcu uz komentar „Dao Bog da imamo dobru reprezentaciju“ (od takvih izjava mi se inače povraća, ali nisam im to uzeo za zlo, ipak oni dolaze iz Broda…

—www.zlihadzo.com, Stari panx Hadžo, Debeli precjednik, FNC Diverzant, Kriva istina @ Mini Teatar, 03. 11. 2012., 4. studenog 2012.

Diskografija

Izvor