Endi Colić
Endi Colić
Endi Colić
Poznat/a i kaoAndy
Rođen/a15. veljače 1987.
Mjesto rođenjaSlavonski Brod
PrebivališteSlavonski Brod
Žanr/ovimetal
ZanimanjeSveučilišni specijalist ekonomije (univ.spec.oec.) Organizator tehnološke pripreme rada u Vindon d.o.o. (2011. - danas)
Instrumentbas gitara
Djelatno razdoblje2003. - danas
AngažmanEED, Devotion, My Nothing, Chaos Addict, Zoran Mišić
Web-stranicaFacebook

Endi Colić je brodski basist rođen 15. veljače 1987. godine u Slavonskom Brodu.

Životopis

Rođen u Slavonskom Brodu, 15. veljače 1987. godine. Pohađa osnovnu školu "Antun Mihanović" od 1993. godine te nakon nje 2001. godine upisuje srednju "Tehničku školu", smjer "elektrotehničar". Godine 2005. upisuje "Ekonomski fakultet" u Osijeku. Na drugoj akademskoj godini ispite prenosi u Slavonski Brod i 2006. godine upisuje studij "Management". Završava u roku, završni rad na temu "Branding Hrvatske" uspješno brani u rujnu 2009. godine i stječe titulu "prvostupnik ekonomije" (bacc.oec.) po bolonjskoj deklaraciji. Od rujna 2011. godine zaposlen u upravi poduzeća "Vindon d.o.o." na mjestu organizatora tehnološke pripreme rada. U isto vrijeme upisuje studij "Management u turizmu", završava u roku i diplomski rad na temu "Stvaranje nacionalnog turističkog imidža Hrvatske" uspješno brani u rujnu 2012. godine te stječe titulu "stručni specijalist ekomonije u turizmu" (spec.oec.). U listopadu 2012. godine upisuje 6. akademsku godinu, poslijediplomski specijalistički studij na "Ekonomskom fakultetu" u Osijeku, smjer "Marketing posebnih područja", završava u roku i završni rad na temu "Internet kao instrument istraživanja tržišta" uspješno brani u travnju 2014. godine te stječe titulu "sveučilišni specijalist ekonomije" (univ.spec.oec.).

Glazba

Ljubav prema glazbi oduvijek je postojala, a interes za sviranjem javlja se u vrijeme pohađanja srednje škole gdje upoznaje Tomislava Marića. Prvi bend okupljaju 2004. godine. Bend se zove EED, nije autorski, sviraju rock/metal obrade i bilježe nekoliko nastupa, kako u Slavonskom Brodu tako i u okolnim naseljima. Bend djeluje nekoliko godina, s vremenom mijenja naziv u Devotion. Temelj benda su od samih početaka bili Tomislav Marić (bubnjevi) i Endi Colić (bas gitara) dok je bend izmijenio nekoliko članova: vokali (Ivana Omazić, Ante Matovinović, Velimir Pavelić), gitare (Franjo Brevulj, Hrvoje Marinović, Stjepan Sabljić, Zvonko Sabljić) te klavijature (Hrvoje Bilić).

2005. godine Endi upoznaje Roberta Vujicu (gitara) i s njim započinje na heavy/atmospheric metal projektu pod imenom My Nothing. 2008. godine snimaju full-length album Too Much Funeral Misery u studiju "Full Metal Jacket" u Samoboru.

Zajedno s Tomislavom Marićem, Krunoslavom Tomićem i Marijanom Vukom bilježi nekoliko nastupa kao dio pratećeg benda pjevača Slavena Šimića.

U lipnju 2010. godine zajedno s Vladimirom Jevickim (gitara), Ivanom Matkovićem (gitara), Sinišom Vasilićem (bubnjevi) i Marijanom Vukom (vokal) osniva thrash metal bend Chaos Addict. Bend od osnivanja djeluje kao Megadeth cover bend i bilježi veliki broj nastupa po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te snima DVD Live in Željezničar, Zagreb. Od 2011. godine u bendu je Tomislav Marić (bubnjevi), a od 2012. godine bend ozbiljno započinje autorski rad te pripreme oko snimanja prvog albuma koji će izaći (2015.) godine. U ožujku 2013. godine bend izdaje svoj prvi singl i video za pjesmu Everlasting Misery. U veljači 2014. godine u bend dolazi Zoran Mišić (vokal).

U svibnju 2014. godine Endi postaje basist i za solo karijeru Zorana Mišića, a u bendu su još Dario Bulatović (Violate) i Tomislav Marić. Nakon odlaska Bulatovića u bendu je kratko Luka Tomić (Made in Iron) međutim od 2015. godine gitarist je Darko Dimovski (ex-Violate).

Glazbena oprema

  • Yamaha RBX 774
  • Ampeg SVT-3 PRO
  • Ampeg SVT410-HLF
  • Ashdown MAG300 410
  • SansAmp RBI
  • TC Electronic PolyTune 2
  • Klotz cables
  • Dunlop Lemmy Picks

Video

"Everlasting Misery" (Official video)

"Roots Bloody Roots" (Sepultura cover)

Izvor

  • Endi Colić