Plakat Brodskog Rock Kampa.

1. Brodski Rock Kamp glazbeni je događaj u organizaciji "Brodske mreže mladih" koji se pod nazivom "SB ARTerija" trebao održati u dvije večeri 18. i 19. lipnja 2010. godine.

O koncertu[uredi]

Rock maraton se trebao održati na športsko-rekreacijskom centru Poloj, a tijekom dvije večeri trebali su nastupiti brojni bendovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Za sve posjetitelje bio je osiguran besplatni kamp te kompletna higijenska infrastruktura.

Organizatorima je u provedbi koncerta pomogla moto skupina pod nazivom "Free Ridersi", čiji je zadatak bio da na ulazu dočekuju posjetitelje. Činilo se da je sve spremno za početak jednog velikog glazbenog događaja u Slavonskom Brodu, međutim već prve večeri nastupili su problemi zbog slabe posjećenosti i otkazivanja nekoliko eminentnih bendova. Druga večer je otkazana, a posjetiteljima je obećan povrat novca.

1. večer[uredi]

Oko 20:00h sa svirkom je počeo Požeški sastav We Come One. Sastav je izveo nekoliko covera i autorskih stvari, a kao posebni i originalni pokazali su se zbog instrumenata na kojima sviraju i žestokim izvedbama.

U 21:00h nastupio je brodski cover band Prorock, koji je vrlo korektno odsvirane hard rock i heavy metal stvari sa svoga repertoara.

Oko 22:00h nastupio je bosanskohercegovački sastav Santos Brothers, pobjednici glazbenog show-a OBN televizije pod nazivom "Rat bendova".

Nakon njih, oko 23:00h uslijedio je cover bend od sastava AC/DC, Problem Child. Oni su sa svirkom završili oko ponoći, nakon čega je nastupili duga pauza i više se nije znalo da li će netko svirati ili ne. Ovom velikom propustu organizatora slijedilo je otkazivanje nastupa skupina Opće opasnosti i Električnog orgazma, a također nije zasvirao niti sastav Sabbatka.

U 01:20h napokon se na stag dolazi sastav Atlantida (koji je također nastupio na showu "Rat bendova"). Odsvirali su nekoliko covera i nekoliko svojih autorskih pjesama.

Nakon Atlantide nastupio je četveročlani ženski sastav iz Mostara pod nazivom Venus. Uz već uobičajenu električnu gitaru, bas gitaru i bubnjeve imaju i violončelo koje daje poseban štih njihovom nastupu. Cure su nastupila kao zadnje te je njihovim nastupom zaključena prva večer rock maratona.

2. večer[uredi]

Najavljeni drugi dan koncerta je otkazan i nije održan te se već ujutro stage počeo rastavljati, a organizator je preko svojih internet stranica najavio razliku povrata novca svima koji su kupili dvodnevnu ulaznicu.

Internet poveznica[uredi]