Apollo's Children
Apollo's Children
Apollo's Children
Osnivanje1969.
MjestoSlavonski Brod
Žanr/ovirock
Djelatno razdoblje1969. - 1970.
RepertoarThe Beatles, Steev McKenzie, Cliff Richard, Elvis Presley
Web-stranicaFacebook stranica
Članovi
Jovica Abazović
Hrvoje Degoricija - Dego
Nedjeljko Šestanović - Štrupe
Branko Pudar - Brane
Zoran Alinjak - Zoki
Hrvoje Mihić - Miha
Značajni instrumenti
razglas Torrero 2, radioprijemnik RIZ (s ulazom za gramofon)

Apollo's Children brodski je rock sastav osnovan 1969. godine.

Povijest sastava[uredi]

Grupa The Apollo’s Children osnovana je u svibnju 1969. godine. U to vrijeme s vrlo oskudnom opremom, razglas Elektronske industruje Niš – Torrero 2, snage čak 32 Wata (2x16) ali to je bilo toliko glasno da su ljudi rukama zatvarali uši. Brane Pudar je svirao na RIZ (Radio industrija Zagreb) radioaparat koji je imao ulaz za gramofon i dva zvučnika po 5 Wata, bas je strašno tutnjio i bio najglasniji. Hrvoje Degoricija - Dego svirao je na gitari koju je sam napravio. Iskoristio je vrat klasične gitare, pretpojačalo i pick up je napravio koristeći magnete iz dinama za bicikl, a svirao je na pojačalo, oko 10 Wata koje je sam napravio.

Dego i Hrvoje Mihić bavili su se radiotehnikom i elektronikom. Mihić je imao bas bubanj od limene glazbe, promjera oko 70 cm, s napravljenom pedalom, snare drum drveni s drvenim obručima i pravom kožom, a ne plastikom i dvije male činele oko 30 cm, češke proizvodnje. Uglavnom, repertoar je sastavljen od Beatlesa ("Obladi Oblada", "Yellow submarine", "Dont Let me Down"...), Steeva McKenziea ("San Francisco"...), Cliffa Richarda ("All My Love"...), Elvisa Presleya, Otis Redding,(Sittin' On) The Dock Of The Bay.

Sviraju u Brodu, Oriovcu, Kobašu i drugim mjestima. U Partizanu su tada svirali Eggsi, gdje su redovito išli na "čagu" i skidali njihov repertoar te slušali Radio Luxenburg na kojem su se vrtili svjetski hitovi, a prijem mogao dobiti samo poslije 10 sati navečer. Sastav, kao i svi drugi u to vrijeme nije dugo trajao, oko pola godine, jer su se članovi stalno selili uz jednog u drugi bend.

Članovi sastava[uredi]

Izvor[uredi]