Željko Tomac brodski je glazbenik te radijski i televizijski voditelj.

Nastupao je u bendovima Extrauterina, Vremeplov i Curino cvijeće, dok u novije doba svira sa zagrebačkim sastavom Cry Babies, s kojima je obradio pjesmu "Pamtim samo sretne dane" Gabi Novak i "Laži me" Alke Vuice.

Životopis

Željko Tomac rodio se u Slavonskom Brodu gdje je završio i školu. U Zagrebu je studirao ekonomiju, a po zvanju je diplomirani ekonomist no u struci je radio vrlo kratko kad se nakon diplome zaposlio u brodskom "Đuri Đakoviću".

Glazbom se počeo baviti u srednjoj školi kao gimnazijalac kada je na poklon od šogora dobio akustičnu gitaru. Skidao je pjesme Johnnyja Štulića i sastava Azre, čiji je bio veliki obožavatelj. Dok je pohađao gimnaziju radio je kao DJ po brodskim klubovima gdje je puštao pjesme novog vala.

Godine 1991. prijavio se na oglas u kojemu se tražio spiker na Hrvatskom radiju te ubrzo dobio posao. Početkom devedesetih zamijenio je Dragu Celizića u emisiji "Dobro jutro Hrvatska", a vodio je i emisije "Moderato Cantabile", "Mr. Morgen", dodjelu "Porina" i mnoge druge. Također je dobio i uloge u filmovima Dalibora Matanića - 100 minuta Slave, Volim te, Čudovište iz močvare i Kino Lika.

U slobodno vrijeme voli otići u kino ili na neki dobar koncert, a iz hobija se bavi web-dizajnom te se sve više bavi aranžiranjem i pisanjem pjesama.

Izvori