Last minute duo
Last minute duo, 2012. godine.
Last minute duo, 2012. godine.
Osnivanje2011.
MjestoSlavonski Brod
Žanr/ovirock
Djelatno razdoblje2011. - traje
RepertoarAzra, Bajaga, Atomsko Sklonište, Darko Rundek, Idoli, EKV, Van Gogh, Kerber, Osvajači, Bijelo Dugme, Majke, S.A.R.S., Letu štuke, Hladno pivo, Opća Opasnost, Pips Chips & Videoclips, Johnny Cash, Depeche Mode, Beirut, Nick Cave, Otis Taylor, Pink Floyd, Rolling Stones itd.
Web-stranicaFacebook stranica
Članovi
Igor Ivanković
Josip Alar

Last minute duo brodski je akustični rock duo osnovan 2011. godine.

Povijest sastava[uredi]

Last minute duo osnovan je početkom 2011. godine. Igor Ivanković i Josip Alar su kao poznanici dogovorili da naprave mali akustični duo koji bi svirao po brodskim kafićima najviše za svoj gušt i da pokažu negdje svoje znanje i mogućnosti. Naziv Last minute duo došao je zbog toga što se sve događalo nekako u zadnji čas. Josip je imao dogovorenu samostalnu svirku u Mojsteru, ali kako je spontano nastala suradnja sa Igorom, iz sola smo prešli u duo. Svirka je bila dogovorena i morala su se na brzinu riješiti određena pitanja - repertoar, kako svirati pa i ono bitno - ime. Na taj način je odlučeno da ime bude Last minute duo. Prva svirka, kao što je već spomenuto, bila je u Urban caffe Mojsteru u Slavonskom Brodu u ožujku 2011. godine. Nakon toga duo se lagano počeo probijati po brodskim kafićima i privlačiti određenu publiku.

Od 2011. do danas duo je odradio popriličan broj svirki u Mojsteru, Rupi, Derbyu, Pubu, Piramidi, pa se lagano počeo probijati i van granica grada, tako su svirali i u Oriovcu, Sibinju, Garčinu...nakon nekog vremena i u Županji. S obzirom da je obojici ovo hobi zanimanje, 2013. godine nisu imali previše svirki, niti je bilo previše potražnje, tako da je i rad benda pomalo stao do kraja godine, točnije 12. mjeseca kada su se vratili na scenu.

Repertoar sastava se sastoji uglavnom od onoga što Igor i Josip slušaju, a to je najviše ex-yu rock, dakle Bajaga, Azra, Atomsko Sklonište, Darko Rundek, Idoli, EKV, Van Gogh, Kerber, Osvajači, Bijelo Dugme itd. te naravno začinjeno sa novijim, domaćim i susjednim bendovima kao što su S.A.R.S., Letu štuke, Hladno pivo, Opća Opasnost, Pips Chips & Videoclips i ostali. Također tu je i dobar dio stranog repertoara – Johnny Cash, Depeche Mode, Beirut, Nick Cave, Otis Taylor, Pink Floyd, Rolling Stones itd.

Sastav, od kad je osnovan, ostao je u istoj postavi kao i na samom početku.

Članovi sastava[uredi]

Video[uredi]

"Hoću da znam" (Partibrejkers cover)

"Pustinje" - (Laufer acoustic cover)

Izvor[uredi]

  • Josip Alar